Æg florentine – en alletiders scoremorgenmad

Æg florentine. MUMS!

Æg florentine. MUMS!

Jeg synes, at æg florentine er kompliceret affære – men retten er alt besværet værd! Jeg vil ikke lyve, det tager tid at lave og kræver ens fulde opmærksomhed. Det er altså ikke en ret, man bikser sammen med tømmermænd. Det på ingen måde, noget som jeg laver tit – rent faktisk er æg florentine, som jeg rent mental skal tage et tilløb til. Men når først de står klar på tallerken er der ikke et øje tørt, for det smager fantastisk.

Og så er æg florentine lidt en scoremorgenmad.

God fornøjelse og bon appetit

Ingredienser til 2 personer

2 pocherede æg
500 g frisk spinat, skyllet, tørret og nippet
½  tsk. salt
25 g smør
2 dl hollandaise sauce
2 spsk. parmesan
2 stykker godt brød

Hollandaise sauce
1 ½  æggeblomme
½  spsk. citronsaft
½ salt
90 g smeltet usaltet smør

Pocherede æg
2 friske kolde æg
1 tsk. salt
1 tsk. hvidvinseddike

Hollandaise sauce

Pisk æggeblommer med citronsaft og salt i en skål, der sættes i vandbad. Piske uafbrudt mens du tilsætter den smeltede smør lidt af gangen. Saucen bliver jævn under opvarmning, men den må ikke koge, da den vil skille.

Pocherede æg

Slå et æg ad gangen ud i en kop og hæld det forsigtigt over i kogende vand i en sauterpande eller bred gryde. Lad æggene stå 3-4 minutter for svag varme under låg. Tag dem op med en hulske, læg dem et øjeblik i koldt saltvand og puds dem af.

Bemærk: det er vigtigt, at æggene er så frisklagte som muligt, da hviden ellers kan have svært ved at samle sig ordentligt om blommen.

Damp spinaten mør i ca. fem minutter. Rør salt og smør i spinaten og fordel det på to stykker ristet brød. Placer de pocherede æg på spinaten og dæk med hollandaise. Drys parmesan over og stil dem i ovnen under grill i 2-3 minutter eller til de er gyldne.

Share Button
Kommentarer
6 kommentarer to “Æg florentine – en alletiders scoremorgenmad”
  1. Isabelly siger:

    Sinonímia: rainha-dos-prados, filipendula ulmária.

  2. Excellent site. Lots of useful information here.

    I’m sending it to several pals ans also sharing in delicious.
    And of course, thank you for your effort!

  3. daftar sbobet siger:

    I got this site from my friend who told me regarding this web site and now this
    time I am visiting this website and reading very informative
    content here.

  4. ցreat issues altogether, yyou ϳust received a emblem neѡ reader.

    Ԝhat coulԀ you recommend іn regards to you submit thаt you simply made а few days ago?
    Any certaіn?

  5. betting odds siger:

    With havin so much content and articles do you ever run into
    any problems of plagorism or copyright violation? My
    site has a lot of completely unique content I’ve either written myself or outsourced but
    it looks like a lot of it is popping it up all over the web
    without my permission. Do you know any methods to help protect
    against content from being ripped off? I’d genuinely appreciate
    it.

  6. Giovanna siger:

    PHP (Hypertext Preprocessor) é uma linguagem usada no desenvolvimento
    de scripts dinâmicos para criação de aplicações Rede.

Skriv en kommentar