Denne aperitif er inspireret af en velkomstdrink fra restaurant Zeleste i Store Strandstræde, hvor jeg engang arbejdede for mange år siden. Det var en meget simple drink som bestod af en hjemmelavet sirup og cava eller crémant.
Ideen med en sirup er rigtig god, for får man fat i en cava eller crémant der ikke sidder lige i skabet, eller har man ikke råd til at købe de gode flasker, er en smagfuld sirup en fin måde at give den mousserende vin et ekstra kick.
Jeg bruger gerne denne drink til aperitif til mange, når budgettet er lidt stramt, for så behøver jeg ikke at købe en dyr flaske crémant. Men kan gå lidt ned i pris pr flaske.
Jeg fik aldrig opskriften af den daværende køkkenchef, men jeg har prøvet af genskabe den ud fra hvordan jeg husker smagen.
Ingredienser
Saft 10 appelsiner eller 1 liter friskepresset appelsinjuice.
2 almindelige røde chilier
250 g sukker
3 cava eller crémant (altid af den tørre til halvtørre slags – aldrig sød mousserende vin)
Fremgangsmåde
Pres appelsinerne og og hæld saften i en gryde. Fjern kerner fra chilien og hak dem fint. Tilsæt sukker og den hakkede chili til appelsinsaften lad den blandingen koge ind til den har reduceret til cirka halv portion.
Lad siruppen køle ned.
Til servering hældes 3-4 cl af appelsin/chili-siruppen i bunden af et champagneglas. Fyld derefter glasset op med cava/crémant.
God fornøjelse og á votre santé! (skål)